martes, 3 de julio de 2018

Postveritat


-Aquest cartell és un exemple clar de POSTVERITAT, algú pot dir les raons contraries per rebatre la meva afirmació sense entrar de manera maniqueista en el tema de l’avort o fer servir les falacies lògiques...? Fixeu-vos que el tema central sembla "QUALQUIERA DE ELLAS PUEDE DECIDIR" en front del capellà "TÚ NO", (remarcat en vermell), i no pas el tema de "L’AVORT" encara que diguin: "sobre el aborto" l’ ho anterior fa que quedi en segon terme, i en primer terme el capellà com a imatge central, amb el "TÚ NO" remarcat...!


"La postveritat és un concepte que descriu la situació en la qual, a l’hora de crear l’opinió pública, els fets objectius tenen menys influència que les crides a l’emoció i a les creences personals.[1] És un eufemisme de novaparla per a mentida.


Oxford Dictionaries va triar post-truth, traduïda al català com «postveritat», com a expressió de l'any 2016. Segons l'entrada en el mateix diccionari, post-truth va ser usat per primera vegada en aquest sentit el 1992 pel dramaturg Steve Tesich, que, en referència a l'escàndol Iran-Contra i la guerra del Golf, va escriure: «nosaltres, com a poble lliure, hem decidit lliurement que volem viure en un món de postveritat».[2]


És una variació moderna al vell refrany cinic «mundus vult decipi» o al poble li agrada ser enganyat".


FONT:

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Postveritat



Decàleg de lògica 

Bon dia. Tinguem presents algunes de les falacies lògiques més habituals que es fan servir quan hom és incapaç d’argumentar de manera lògica un tema... Un exercici positiu sempre és revisar errors de lògica que podem cometre sense adonar-nos quan debatem un tema. És molt pràctic aquest decàleg... SALUT!