miércoles, 23 de mayo de 2018

L’Arbre de La Muntantanyeta

Una vegada va existir a casa nostra un arbre bonic,

Font del do d’ una bona ombra,

Molt preciosa a l’estiu,

I, que generós res-guardava de la potència dels raigs del sol,

A tot-hom que volgués amparar-si per fer-hi un petit recés del seu camí...

Va ser, ho recordo molt bé, que el dia de les eleccions imposades a Catalunya,

A la nostra terra, un 21 de desembre de 2017, el van tallar...

I, com sempre passa, ho van fer uns interessats per fer-lo desaparèixer, per raons politíques...

Va ser per posar aquests cartells que van tallar l’arbre, imagineu. Això en un lloc rústic (finca rústica i de propietat privada), que a més n’era l’Alcaldía  de   l’Ajuntament de Capmany el promotor i l’impulsor que ho va fer on no ho permet la normativa (segurament per desconeixement). I sense convenir-ho formalment amb nosaltres com a propietaris, i sense autorizació de La Generalitat (conditio sine qua non), era competència de dos departaments, forestal i de carreteres en aquest cas, i un dels requisits fonamentals, la manca de les pertinents autoritzacions podría haber comportat una sanció important a la propietat en un primer moment. Ja que el Conveni no estava llest i el cartell sí estava ja emplazat. Finalment el "projecte caprici" no va reeixir a causa del desordre en la gestió i manca de permisos, i no pas per manca de concens amb nosaltres. L’Ajuntament de Capmany va rebre dos requeriments, el de la Generalitat (el que ho va parar tot) i després el de la propietat (motivat per l’anterior), i passat un temps, van retirar-ho a poc a poc i encara i remenen. 


I, ara el cartell Il·legal com a mínim ja no el tenim generant CONTROVERSIA amb la Normativa de Carreteres i amb La Generalitat de Catalunya .


 Però l’arbre ja era tallat. Inútilment i sense cap mena de sensibilitat. Lamentable ho trobo jo això!



Aquesta és la finca rústica cadastral on s’han produït aquests fets, i l’arbre tallat (Alzina Surera - Nom científic: Quercus suber), és el que es veu en la punta inferior esquerra de la imatge gràfica...


El meu bonic arbre ja és al cel. El pintarem per recordar-lo amb anyorança...


Una vegada fora els cartells i vist des de dins...


I, per la part de fora, ho trobem desemparat fins que no s’escampi la Vinya verge i l’ Aptenia cordifolia, i tot i així es trobará a faltar l’arbre que van tallar!


Malgrat tot, i finalment...

La integritat de tot líder polític es reflecteix en tot el que fa i és aquí on la seva paraula obté major valor, aconseguint que el que diu sigui fiable i com a reflex creguem que complirà el que promet. Així és la política, una generadora d'il·lusions on la base de totes elles es diu confiança.

Si un fa el que diu, i al seu torn, diu el que fa, genera reputació i amb ella obté la tranquil·litat necessària per disposar del temps imprescindible per dur a terme els projectes polítics. En política i en el personal aixecar una sòlida reputació és realment difícil, però perdre-la és francament molt fàcil...

Malgrat les coses no surtin sempre com hom vol, els errors, els mals entesos... 

Quan la integritat és la coherencia entre el pensar, dir i fer...

El que val  son els fets, encara que aquests no es coneguin...



No teniem cap dubta de que el Sr. Alcalde de Capmany cumpliría amb la seva paraula i que és una persona integre i digne mereixedor de la nostra confiança. 

Gràcies per cumplir la paraula donada Sr. Alcalde Joan Fuentes Pomes.

 Per molts anys!


La punta de l’usucapión o millor dit i amb llatinades incloses per fer el joc CAP-MANY = CAPITE - MAGNO (CAP-GROS): "dux super extremum auriculæ dextræ". (Jefe de una punta, o Cap d'una punta). Que és quelcom semblant a: "Tip ad gubernatoris", o sigui (La punta del cacique)... Jo hi posaría un menhir súper alt i coronat, que és el que és cosa de temps inmemorials... 

Amb fulles de vinya i raïm, i una adient inscripció: 

-"Menhir metuendam auctor faciebat montis, Capite Magno"- (Menhir del Capgrós. O, Menhir de La Muntanya, Capmany). 

I, potser ho faré per conmemorar la cosa! hahahaha

P.D.: Però, el fill de l’arbre resurgirá d’aquell que el va precedir en aquesta terra, i ho farà encara amb molta més força; no es pot mai aturar a la vida...!