jueves, 22 de julio de 2010

FIRMADAS LAS TABLAS HOSTELERIA DE GIRONA AÑO 2010

Companys i companyes.

Finalment tenim taules salarials per el sector d'hostaleria, per a la província de Girona. Tot i que la Confederació d'empreses d'Hostaleria de Catalunya, s'ha negat a signar les taules salarials per el 2010, a Girona la Patronal del Sector s'ha desmarcat de la postura de la resta de Patronals Catalanes, i fent un pas endavant a signat unilateralment amb el Sindicat de la UGT de Girona les taules per el 2010.

La UGT de Catalunya ja hem interposat una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel incompliment per part de la Patronal Catalana, dels acords de Conveni en matèria salarial. Tot i això, i coneixedors com som, de que la demanda trigarà un temps en tenir sentència -amb posterior recurs davant del Suprem-, hem arribat a un acord amb la Patronal Gironina, per tal de poder rebre de forma escalonada, les pretensions percentuals del 2.5% de pujada pel 2010.

Des de la UGT sempre hem defensat, tot i que el govern a deixat pales en els pressuposts de l'Estat pel 2010 que no hi ha previsió de IPC, que aquest a de ser del 1% tal i com han pujat les pensions -tenim sentències del Suprem que ens avalen-. Per tant, per a Girona, tenim per el 2010 un 1.5% de pujada directe segons Conveni, més un 1% de IPC previst (pujada de pensions), que fan el 2.5% reivindicats (1.5+1). La Patronal Catalana va començar les converses en les reunions de la Paritària de Conveni, a començament d'aquest any, amb un increment del 0%, fins arribar després de 6 mesos de converses, al 1.5% final (per a Girona; BCN tenia un 1%), fet que ens va fer trencar amb un "sense acord" i demandar a la Patronal davant del TSJC.

L'acord signat només per a Girona, marca una pujada salarial amb efectes retroactius des de gener del 2010 del 1.5% que la Patronal estava disposada a pagar; i una paga del 1% restant amb efectes retroactius des del gener del 2010, durant el primer trimestre del 2011. Aquest fraccionament de l'increment final del 2.5% (el reivindicat des de el primer dia), ajudarà a les empreses del sector a recaudar el líquid necessari per tal de poder afrontar el pagament de la resta d'increment salarial. Aquest acord, permetrà als treballadores i treballadores de Girona, haver "cobrat" tot l'increment salarial abans de que surti la sentència que ens doni la raó, a la demanda interposada per la UGT de Catalunya sobre l'incompliment de la Patronal de Catalunya.
--
Maxi
Sec. Acció Sindical SGTCHTJ de la UGT








Etiquetas: , ,