martes, 26 de julio de 2016

06-03-2015. Tales de Mileto

Etiquetas:

Àlbum de records: "L´AVIA CONSOL".

 ENTRADA DE POST A FACEBOOK, ENLLAÇ: 
https://www.facebook.com/davidparaire/posts/10210249151287501

Jo associo aquesta imatge de la fulla esquinçada, a l’Alzheimer que va patir l'avia Consol. Tots passarem d'una manera o d'una altra per aquest cicles.
En aquest moment ella ja no es recordava del seu nom, de qui era jo, i dels familiars, amics, i coneguts, i del nom d'aquests animals. Però se’ls estimava a aquests animals, la feien somriure i l'entretenien. Era per ella, quelcom que la feia calmar, estar bé a n'el món envoltada dels bitxos (com els anomenava a tots), per no recordar el seu nom. Ella, malgrat no recordar res, n'hi tant sols el que l'hi agradava, i potser gràcies a això, gaudia dels animals, les flors, i la música, i de caminar molt, i sense importar o saber on anava... (De jove, mai va donar cap mena de valor a aquestes coses, l'avia provenia d'un estrat sòcio-cultural i d'una època, en la que hom maldava per altres prioritats, no tenia temps i ocasió per apreciar-ho. La vida de pagès primer, la botiga de poble després, la malaltia de l'avi Jaume...).
Jo no entenc, com molts creuen que només poden morir els altres. I a ells, per la seva actitud enfront la vida i als congèneres, els sembla que no els ha de tocar mai. Viuen adormits en una mentalitat egoista, pretensiosa, i molt mediocre.
Doncs molts poderosos o que s'ho creuen, entregats al poder, als plaers, i als honors banals, sols viuen en una Il·lusió que els fa configurar una realitat vital postissa i esperpèntica.
Parteixen per covardia i ceguesa, d' una falsa sensació d’immortalitat que els dona aquest poder, aquests diners, aquesta materialitat decadent, la falsa felicitat basada en complaure desitjos i ideals líquids, pobres d'ells, passatgers de l'instant que no es viu. No han viscut la revelació. El "Da-sein"...
"La noció de dasein va ser usada per diversos filòsofs alemanys, com Hegel o Jaspers, però sobretot per Martin Heidegger per indicar l'àmbit en què es produeix l'obertura de l'home cap al Ser. Inicialment el terme havia estat identificat amb l'existència de l'home, però el propi Heidegger, en la seva Carta sobre l'Humanisme de 1947 rebutja aquesta interpretació. De manera més precisa, podem dir que Dasein al·ludeix a l'home com a únic ens que viu fora de si, obert constantment a l'Ésser i a patir una revelació d'Ell".
FONT: 

En cas contrari molts, segurament tindrien aquesta sensibilitat que permet apreciar les coses senzilles, la capacitat de viure el moment tal com és, sense estar condicionats per res de fictici. Segurament podrien ser-ne conscients de tot plegat; també potser podrien ser més feliços i fer més feliços als altres, simplement cal estimar i acceptar; tot acompanyant, tot essent.
És el que els filòsofs clàssics i també els contemporanis anomenen capacitat de: "tenir cura d'un mateix i dels altres".
Gaudiu aquest interessant vídeo: 





Mireu com els animals retratats en aquestes fotografies ens ensenyen que ells sí saben fer-ho, amb instintiva actitud dolça, i amb una simple naturalitat, fixeu-vos amb la docilitat que tractaven i es relacionaven amb l'avia ja simptomàtica-ment malalta, cuida-dosa-ment, tal com ho fan general-ment amb una criatura de la seva família..!














Etiquetas: