sábado, 7 de enero de 2017

L'ABEURADOR PELS OCELLS, I EL PETIT ARBRE DE L'AMOR

Estrenant abeurador pels ocells, fet amb andròmines. És per protegir al mateix temps un petit arbre sembrat per mi, i transplantat ara què vol perdre la fulla. Aquest arbre és un petit Cercis siliquastrum, (Arbre de l'amor, Arbre de Judes; i trobo molt curiosos els noms en castellà: Árbol de Cercis, Árbol del amor, Árbol de Judas, Árbol de Judea, Ciclamor, Algarrobo loco).


http://fichas.infojardin.com/arboles/cercis-siliquastrum-arbol-amor-judas-judea.htm


ALS DEFORES, TRAGÍ DE SECRETS

BON DIA...!

Als defores, tragí de secrets; ara encara les Roses Enganyades van fent el què no toca. Sort de les Violetes. Elles sí, elles van al seu ritme, tot impassibles i humils al peu de l'Avellaner!

-Com al jardí: Les relacions que es teixeixen entre les persones els poden dur al ressentiment, i d'aquí a embolicar-se en situacions cada vegada més compromeses i perilloses. I, el pitjor de tot, a no ser ells o elles, i a passar a ser del domini dels altres i sense adonar-se de res. Però un gir inesperat ens descobreix que sovint ni tot és com sembla ni les persones mostren allò que diuen o creuen SER!


BUENOS DIAS ...!

A fuera, trajín de secretos; ahora todavía las Rosas Engañadas van haciendo lo que no toca. Suerte de las Violetas. Ellas sí, ellas a su ritmo, todo impasibles y humildes al pie del Avellano!

-Como En el jardín: Las relaciones que se tejen entre las personas los pueden llevar al resentimiento, y de ahí a envolverse en situaciones cada vez más comprometidas y peligrosas. Y, lo peor de todo, a no ser ellos o ellas, y pasar a ser del dominio de los otros y sin darse cuenta de nada. Pero un giro inesperado nos descubre que a menudo ni todo es como parece ni las personas muestran lo que dicen o creen SER!
MILLOREM LA COMUNICACIÓ. PARRESIA!

BON DIA...


(LA COMUNICACIÓ ÉS COSA D'UN/S EMISOR/S A UN/S RECEPTOR/S).

Tota llibertat individual o col·lectiva és precedida per la responsabilitat. Per la facticitat ética. Per el respecte als altres. El pitjor és decidir des d´una negació de l'alteritat. El solipsisme prepotent. La cosifica-ció als col·laboradors. El menyspreu a l´interlocutor...

Tota comprensió ha de ser precedida per la informació veraç, suficient, i clara; per permetre una interpretació correcta.

-Si falla en primer terme la informació certa: No hi ha cap comunicació capaç de veritat. No hi ha cap comprensió. No hi ha cap organització. No hi ha cap responsabilitat. No hi ha cap ética.

EL RESULTAT DE TOT PLEGAT: MEDIOCRITAT ABSOLUTA. EL CAOS, EL DESPROPÒSIT MÉS ABSURD, I LA MANCA DE LLIBERTAT DE LES PERSONES, ORDIT PER UNA PART DISPOSITIVA D´UNA AUTORITAT AUTOCRÀTICA...¡

dpb

P.D. : Recomano accedir als enllaços i fer atenta lectura:                                                                                        

http://luisroca13.blogspot.com.es/2015/02/michel-foucault-la-parresia-es-el.html
http://www.pensament.com/filoxarxa/filoxarxa/log-4zzi.htm
https://ca.wikipedia.org/wiki/Responsabilitat
https://ca.wikipedia.org/wiki/Autocr%C3%A0cia