domingo, 11 de enero de 2009

Santuari de la Mare de Déu de la Salut




El Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades és un dels llocs de recés i visita preferits pels altempordanesos. Ubicat en un paratge únic, amb vistes excepcionals sobre la plana de l'Alt Empordà, el santuari aplega tant els devots de la Mare de Déu com aquelles persones que busquen un lloc de descans, repòs o excursió.




El Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades està situat al vessant nord-est de la muntanya de Santa Magdalena, al terme municipal de Terrades (Alt Empordà). Va ser fundat l'any 1681per Mossèn Felip Olivet. La capella primitiva va ser consagrada el 8 de setembre d'aquell any. El beat Joan Bonal, fundador de l'Ordre de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, va néixer a Terrades i per aquest motiu la cura del santuari va ser encarregada a aquesta Ordre.



Al voltant del santuari s'hi han condicionat serveis de tota mena, que en res trenquen les condicions de pau del lloc (hostatgeria, restaurant, àrea de picnic amb barbacoes, camp d'esports, ...). Són famoses també les meravelloses vistes de què es pot gaudir tant del pantà de Boadella (a la imatge inferior) com de gairebé tota la comarca de l'Alt Empordà.




Contacteu amb el santuari

Etiquetas: ,