jueves, 12 de julio de 2012


Uns 2.000 treballadors del comerç no cobren la puja salarial que els toca

UGT i CCOO denuncien que Caprabo, Bon Preu, Condis i Miquel Alimentació no apliquen els salaris pactats en el conveni col·lectiu i faran mobilitzacions

Siles i Montalban ahir durant la roda de premsa a Girona. Foto: I.BOSCH.
1
Les federacions de comerç i hostaleria de CCOO i UGT de les comarques gironines van denunciar ahir que 2.000 treballadors d'aquest sector no cobren els augments salarials pactats en el conveni col·lectiu territorial. Sempre segons els sindicats, la inaplicació es produeix per part d'empreses com ara Bon Preu, Caprabo, Condis i Miquel Alimentació, “totes elles amb beneficis” i que al·leguen que no poden pagar els increments perquè “preveuen una davallada del consum”. Els sindicats, però, van puntualitzar que Miquel Alimentació sí que ha fet un increment de salaris als seus treballadors “malgrat que només ha sigut del 2%, que no és el que es va signar en el conveni”.
El conveni que es va signar el 2009 i té vigència per cinc anys preveu que aquest 2012 els treballadors de la categoria més baixa, la 7, que afecta uns 2.000 treballadors, tinguin un increment del sou d'un 3%. De mitjana, els treballadors del sector del comerç a Girona cobren uns 850 euros bruts al mes, segons el sindicat.
El secretari general de la federació de comerç, hostaleria i turisme de CCOO a Girona, Josep Maria Montalbán, va assegurar que és “inadmissible” que aquests quatre grups no apliquin les mesures a les quals es van comprometre i, a més, va assegurar que no tenen raons econòmiques “objectives” per no fer-ho. Segons Montalbán, les quatre empreses tenen beneficis –Caprabo va tancar el 2011 amb 8,5 milions d'euros de guanys i Bon Preu va superar els 705 milions d'euros–.
El responsable del sector d'UGT, Diego Miguel Siles, va dir que les empreses no han donat cap explicació als sindicats i que només justifiquen no aplicar aquests augments de nou perquè “preveuen” una davallada del consum.
Per això, els sindicats volen pressionar les empreses amb mobilitzacions. La primera serà divendres davant el Caprabo del carrer Sèquia, a Girona.

LA XIFRA

3
per cent és l'increment salarial pactat i signat per al 2012 en el conveni col·lectiu del comerç de Girona.
850
euros
bruts és el que cobra de mitjana un treballador del sector del comerç a la demarcació de Girona.
Darrera actualització ( Dijous, 12 de juliol del 2012 02:00 )
Publicat a