domingo, 29 de junio de 2008

Mig miler de treballadors de l'hostaleria reclamen 'unitat' sindical per negociar un conveni 'just' per al sector

Els sindicats amenacen amb una vaga a l´hostaleria per Sant Joan
UGT i CCOO reclamen que es pactin millores salarials pels treballadors, una reducció progressiva de la jornada laboral i igualar les taules salarials a les demarcacions catalanes.

'Si aquest dimarts es trenca definitivament la mesa de negociació, que és el més probable, estarem davant un estiu calentet', ha amenaçat el secretari general de la Federació de Comerç i Hostaleria de la UGT. 'Per Sant Joan, a part dels petards de la revetlla també hi haurà els petards de l'hostaleria', ha ironitzat Gómez, que no ha descartat que es faci abans una primera mobilització a Lloret de Mar 'per anar escalfant motors i veure com respon el sector'. 'La patronal només vol mà d'obra barata, els dóna igual els treballadors i, des d'aquest punt de vista, els sindicats no passem pel cercle', ha criticat el representant d'UGT.

http://es.youtube.com/watch?v=IwQ08zl0p5U

ACN/DDEG Els sindicats UGT i CCOO han amenaçat aquest dilluns amb una vaga a partir de Sant Joan al sector de l'hostaleria a tot Catalunya si la patronal no accepta una millora dels sous, una reducció progressiva de la jornada laboral i igualar les taules salarials a les diferents demarcacions catalanes, en un termini de deu o quinze anys. 'Volem un salari mínim de 1.000 euros a la categoria més baixa i reduir les diferències salarials entre un cambrer de Barcelona amb un de Girona, que ara s'apropa als 150 euros', ha comentat el secretari general de la Federació de Comerç i Hostaleria de la UGT, José Manuel Gómez. 'Per aquí passa el conveni de l'hostaleria a nivell de Catalunya', ha continuat Gómez.


Per exemplificar aquesta situació, el secretari general de la Federació de Comerç i Hostaleria de CCOO, Eladio Alguacil, ha parlat de la proliferació dels contractes de nivell 4 bis, que corresponen als treballadors que excedeixen per primer cop al sector de l'hostaleria. 'La patronal està fent un ús abusiu d'aquest contracte, que té un salari de només 740 euros', ha lamentat Alguacil. 'És un tipus de contracte de formació que es fa als treballadors que tenen la primera feina però que s'està implementant regularment a cambrers, dones de neteja, fregaplats', ha explicat el secretari general de la Federació de Comerç i Hostaleria de CCOO.

'I crec que no es requereix de cap tipus de formació o experiència prèvia per tal de fregar plats o fer llits', ha afegit Alguacil, que ha comentat que els sindicats han apostat per eliminar aquest contracte a la taula de negociació amb la patronal, que, per la seva banda, rebutja taxativament la seva supressió. Segons els sindicats, el 80% dels contractes eventuals del sector de l'hostaleria a Catalunya es fan sota la regulació del 4 bis, 'es paguen 740 euros, una Seguretat Social molt reduïda i una part dels diners de la nòmina en negre'.

'I això no pot ser', han finalitzat els sindicats, que calculen que hi ha uns 50.000 treballadors del sector de l'hostaleria a les comarques gironines i uns 250.000 a tot Catalunya.


Es van concentrar mig miler de persones per reclamar millores en el nou conveni del sector

IMMA BOSCH ACN. Lloret de Mar
Uns 500 treballadors de l'hostaleria es van manifestar ahir pel centre de Lloret de Mar per reclamar que s'incorporin millores en el nou conveni del sector, negociacions que «actualment estan encallades». El sindicat amenaça d'anar a la vaga, ara que comença la temporada alta en el sector de l'hostaleria, si no s'arriba a acords. La reducció del descans entre jornades, la plurifuncionalitat dels treballadors i l'augment de la jornada en temporada alta són alguns dels punts que s'estan discutint. La protesta va ser convocada per CCOO però a la manifestació també hi van haver representants de la UGT.


«La manifestació va anar més bé del que ens pensàvem», va explicar ahir Eladio Alguacil, secretari general de comerç, hostaleria i turisme de les comarques de Girona ja que van reunir mig miler de persones. La manifestació es va fer a la tarda i va seguir un petit recorregut entre la plaça Pere Torrent i la plaça de l'ajuntament, i va passar per l'avinguda Just Marlès i el passeig marítim, davant la sorpresa dels centenars de turistes que a mitja tarda prenien alguna cosa a les terrasses o aprofitaven les últimes hores de sol del dia.Els treballadors que han respòs a la crida de CCOO –també n'hi havia amb banderes i pancartes de la UGT– van demanar que es canviï el curs de les negociacions amb la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (CEHRC), pel nou conveni del sector. Eladio Alguacil va recordar ahir que la patronal CEHRC «vol imposar mesures impròpies del segle XXI», com ara la reducció de dotze a deu hores de descans entre jornades; la distribució irregular de la jornada, de manera que alguns treballadors facin deu hores diàries durant els mesos de temporada alta; la plurifuncionalitat dels treballadors, i la renúncia als dos dies de descens setmanal per acumular-los en períodes.

Un altre dels elements de controvèrsia és la desigualtat entre els salaris d'un mateix lloc de treball segons la zona de Catalunya.

Els sindicats volen que s'equiparin els salaris de tot Catalunya i que cap treballador cobri menys de 1.000 euros al mes. Si la situació no es desencalla, els treballadors no descarten fer vaga ara que comença la temporada alta.
Actualitzat a les 09:31 h 27/06/2008

Lloret de Mar (Selva).- Uns 500 treballadors de l'hostaleria s'han manifestat aquest dijous pel centre de Lloret de Mar per reclamar que s'incorporin millores en el nou conveni del sector, la negociació del qual està actualment encallada amb les empreses. La reducció del descans entre jornades, la plurifuncionalitat dels treballadors o l'augment de la jornada en temporada alta són alguns dels punts crítics. La protesta l'ha convocat CCOO, que al carrer també ha rebut, sorprenentment, el suport d'UGT. Plegats han fet una crida a la 'unitat' sindical per poder reprendre les negociacions amb la patronal amb l'objectiu d'aconseguir un conveni 'just' per al sector. Els treballadors no descarten fer vaga.
ACN


Els responsables sindicals, avui Acn


RUSKIS MULTIMÈDIA

PINCHA EN LA IMAGEN PARA VER EL SIGUIENTE: Album de Fotos de la notícia...!!!26.06.2008 UGT UNIDA EN HOSTELERÍA JAMÁS SERÁ VENCIDA!!! Un video y 25 imágenes para ti!!!


Per mes informació cliqueu aquest enllaç:

http://carrasclest.blogspot.com/2008/06/assemblea-per-tractar-la-situaci-actual.html