viernes, 4 de enero de 2019

DE L’ESPERIT A LA POLÍTICA O DE LA POLÍTICA DE L’ESPERIT

D’ALGUNES DE LES LECTURES 2018 - 2019.
DE LA REALITAT. O, FORMA DE VIDA DE LA COMUNITAT I COMUNIÓ COMUNISTA.

Ara farà un any vaig llegir aquests dos primers llibres: el de Giorgio Agamben: "ALTÍSIMA POBREZA Reglas monásticas y forma de vida", i el de Álvaro Pombo: "Vida de SAN FRANCISCO DE ASÍS". Llibres molt recomanables els dos, i dels que en tinc un bon record. Van resultar-me interessantíssims, i jo vaig prendre bona nota de certs punts del text. Textos on s’esmenten els dos llibres que llegiré ara: el de Gilbert K. Chesterton, i el de les Floretes de sant Francesc.

Flipar és poc quan hom en descobreix una interpretació de la qüestió aparentment antagonista de la vinculació naturalista e idealista de la forma de vida i la regla monàstica inicial, amb la ideologia materialista enfocada cap a l’emacipació; o sigui: moviment espiritual de comunió cristiana a l’església catòlica versus el moviment polític comunista ideològicament materialista.


Ara, al llibre que encara llegeixo de Jesús González Requena: LOS TRES REYES MAGOS, LA EFICÀCIA SIMBÒLICA, a: Mito y Deconstrucción, deixen clar mitjançant la deconstrucció del mite el devenir d’aquests moviments, i parla també sobre l’estructuralisme i el pensament dèbil. El pensament dèbil de Vattimo: "DE LA REALIDAD, FINES DE LA FILOSOFÍA", justament i per casualitat el llegeixo en combinació amb el dels "TRES REYES MAGOS". Curiosa i grata experiencia aquesta combinació, per si fora poc, una triple casualitat, en un article d’entrevista a Sloterdijk i a Zizek, contraposen dos conceptes crítics i ideològics divergents. Si, a primera vista semblen contraposats en radicalitat màxima i no ho són de cap manera, si ho voleu veure i jutjar-ho vosaltres mateixos aquí teniu l’enllaç:
https://www.facebook.com/309816166206835/posts/511217892733327/

Aquesta serà una nova experiència per enriquir i complementar l’anterior amb les meves properes lectures, lectures previstes per passat Reis, dos llibres més, tot una segona part que crec que promet força¡




0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio