martes, 3 de julio de 2018

Postveritat


-Aquest cartell és un exemple clar de POSTVERITAT, algú pot dir les raons contraries per rebatre la meva afirmació sense entrar de manera maniqueista en el tema de l’avort o fer servir les falacies lògiques...? Fixeu-vos que el tema central sembla "QUALQUIERA DE ELLAS PUEDE DECIDIR" en front del capellà "TÚ NO", (remarcat en vermell), i no pas el tema de "L’AVORT" encara que diguin: "sobre el aborto" l’ ho anterior fa que quedi en segon terme, i en primer terme el capellà com a imatge central, amb el "TÚ NO" remarcat...!


"La postveritat és un concepte que descriu la situació en la qual, a l’hora de crear l’opinió pública, els fets objectius tenen menys influència que les crides a l’emoció i a les creences personals.[1] És un eufemisme de novaparla per a mentida.


Oxford Dictionaries va triar post-truth, traduïda al català com «postveritat», com a expressió de l'any 2016. Segons l'entrada en el mateix diccionari, post-truth va ser usat per primera vegada en aquest sentit el 1992 pel dramaturg Steve Tesich, que, en referència a l'escàndol Iran-Contra i la guerra del Golf, va escriure: «nosaltres, com a poble lliure, hem decidit lliurement que volem viure en un món de postveritat».[2]


És una variació moderna al vell refrany cinic «mundus vult decipi» o al poble li agrada ser enganyat".


FONT:

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Postveritat



0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio