sábado, 7 de febrero de 2009

Conveni de Comerç de Girona. Tornem-hi!!!





El passat dimarts, la UGT i CCOO varem fer la presentació davant dels medis de les reivindicacions que portem com a eixos bàsics de la negociació al Conveni de Comerç, que iniciem aquest divendres 30 de gener.

Es presenta una negociació dura, davant una Patronal que durant molt de temps a gaudit d'una situació de creixement econòmic desmesurat, basat en la proliferació d'una política laboral de reducció de costos de personal, institucionalitzant un tipus de treballador/a polivalent, que pot fer -i de fet fa- tot tipus de treball amb la categoria més baixa -el 80% dels 22.000 treballadors de comerç es troben cobrant el nivell retributiu VII-. Un ajust a sota mínims de personal, que ara continuen fent, però que no poden atribuir com a mesura necessària per superar la Crisis...i quant s'omplien les butxaques?!, també era per superar la Crisis?!.

Ara toquen cares llargues, portar camises de quadres, jaquetes de pana, estrènyer els cinturons, i... tornar a escanyar als treballadors!!. Així sortirem de la Crisis!!.

Si un treballador porta 30 anys treballant al sector, i continua cobrant 800€ com a auxiliar de dependent... doncs tranquils, que no passa res, total pel temps que li falta per jubilar-se no anirem a discutir-nos tots plegats!!.

Ja esta bé de explotar als treballadors!!, dignifiquem el treball dels professionals del sector. Lluitem per que els treballadors del sector tinguin dret a unes jornades i temps de descans adients!!, uns salaris que els permeti subsistir en una situació de dificultat, en la que en molts casos, aquests salaris s'han transformat en els principals i/o únics ingressos familiars.

Iniciem doncs, un camí que esperem ens porti a assolir unes condicions laborals minimament dignes, i comencem amb una concentració de delegats i treballadors davant les portes dels locals dels sindicats a Girona, a on es desenvoluparan les negociacions, el divendres a les 16h al carrer Miquel Blai nº1.

Us esperem que es feina de tots aconseguir-ho!!

Cridem tots plegats:
Amb aquesta Patronal, acció, i lluita sindical!!

Escrit enllaçat directament: per MAXI

Etiquetas: ,