viernes, 23 de septiembre de 2016

Diàleg d´amics en filosofar sobre la recomanació de “PENSAR” feta per la Sra. M.Carmena, del per què es produeix el terrorisme...Algú diu què pensar això és polèmic. Mare meva, com estem. Fe cega. Precisament una de les causes evidents del greu problema...!
Jo ho trobo molt bé, i molt lògic, i obligatori. Falta pensar i molt, especialment els temes emotius que trenquen el cor, i que fan tan de terror al conjunt de la població...

Des de quan és un escàndol intentar comprendre la causa?

L'escàndol potser hauria de ser no intentar comprendre. No?

Si no es té una comprensió correcta de la causa, com es pot trobar la solució?
Jo penso, com potser que en la nostra societat, que el fet de que et recomanin comprendre sigui motiu d'escàndols, i es confongui amb estar-hi d'acord?
Com pot ser que s'imposi el dogmatisme postmodern del no pensar com a moral del sentiment?
No té sentit, la ètica passa per saber el què es fa bé i malament, i triar. Sí d ' entrada s'afirma què està malament el fet de pensar i comprendre. Com es pot saber què és el correcta, i com canviar errors de tota mena. No és precisament per causa d'aquesta actitud producte d'irracionalitat que tenim els problemes i la violència, els humans?
Això genera odiar molt més en la (normalitat) d'un sistema terrible i malalt, no posant-lo en qüestió per la nostra individualitat fa que en siguem responsables del mal.
És una moral del sentiment negatiu, l'inici del fet d' odiar. Inici del què precisament cal eradicar amb la lògica del propi pensament. El fanatisme i l'error del no pensar, de no intentar comprendre, pot fer-nos cometre actes cruels tan per acció com per deixadesa de la nostra responsabilitat!
El no pensar és greu en la societat. Tenim experiència. Això sembla demostrar més aviat el nivell que tenim de consciencia, i deixa en evidencia en mostrar la nostra gran ignorància, perquè proba la nostra incapacitat actual com a societat.
Però precisament els poders és el que volen la irreflexió social, per dominar-nos, i eliminar capacitat critica i llibertat.
Lamentable com estem, perquè ens arrossega a una reacció inconscient, injusta i maldestre, on impera la ignorància obstinadament, per la por i la negligència.
Emoció aprofitada per l'autoritat i el terror. Ens convertim en titelles després d'una acció terrorista, tan del poder d'Estat com dels què han perpetrat l'acció terrorista, en comptes de ser reflexius i procurar trobar solucions eficients contra la causa del terror, és que ho veig de manual, no?
Vaig escoltar una conferència sobre aquest tema, i vaig pensar, tela amb la nostra capacitat irreflexiva...
Veig aquesta senyora com una autoritat honesta, i penso que sap molt bé el que recomana. Pel nostra bé fem-li cas. Pensem-ho... Així ens va, si la gent no vol pensar-hi i comprendre. I, milita en la ignorància, doncs veu enemic en qui sí ho vol fer de reflexionar i qüestionar...

El no pensar-hi, i fiar-nos en la Banalitat del Mal és terrible.

Feu un cop d'ull a la Wikipedia, per refrescar el significat conceptual:CLICK PARA MAS INFORMACION
TOTALVIRAL.ES
Principio del formulario

D. P. B. Escolteu aquest senyor, i penseu el que diu: https://youtu.be/snQrWf1jS_w


ALAIN BADIOU, PENSAR LOS ASESINATOS DE MASAS
YOUTUBE.COM

J. L. B. Ho faré!

A. M. C. Absolutament d'acord, D. P. B. És del tot impossible trobar la solució a qualsevol cosa si no coneixem les causes. I, tot i que es resolgués, les probabilitats de que es torni a donar son moltes, ja que no sabem què ho provoca. Potser, també ens caldria reflexionar sobre què carai ens està passant com a societat? I, cap a quina mena de societat anem?

D. P. B. Això, sí. Ara l'hi demanaran que dimiteixi perquè s'ha atrevit a insinuar què cal pensar, perquè comprendre implica pensar, no?
Clar, i això pot provocar la mort cerebral fulminant de la població què pensa.
És gravíssim...!
El món del revés.
Per llogar-hi cadires.
He de riure per no plorar!

J. C. M. Carmena mai ha dit això. Ni tan sols ho ha insinuat Ho ha trasgiversat OK Diario d!Eduardo Inda proper al PP i concebut per atacar a Podemos

D. P. B Sí ho ha dit J. C. M. escolta les seves pròpies paraules i dins quin context. Jo continuo veient molt assenyada la seva reflexió, en entrevista com a alcaldessa de Madrid. Exactament va dir:

"La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, se ha referido a la barbarie yihadista en el programa de Manolo HH España vuelta y vuelta. Sobre los atentados de Bruselas, la primera edil ha afirmado que estamos ante un tipo de guerra diferente que nos debe hacer reflexionar.

"Hay que reflexionar muchísimo sobre por qué se produce este terrorismo, quién lo ha engendrado, dónde está, qué papel están tomando ahora mismo la fe, las religiones irracionales, es decir, dónde estamos llegando para que lo único que realmente es trascendente para el ser humano que sea su propia vida no valga para nada", ha dicho Carmena, que ha abogado también por la unidad de los demócratas.

Respecto a la Memoria Histórica que prepara el Ayuntamiento de Madrid y cuyas competencias asumirá la alcaldía, Carmena asegura que no estará basada en el revanchismo. Además, reitera su intención de acabar con el fanatismo y la agresividad en la política y su deseo de que Madrid sea una ciudad más viva, igualitaria y abierta (23/03/16)".

http://rtve.es/a/3535940
D. P. BNo és tant important si ho ha dit o no, importa la reacció en contra que hi ha hagut. És molt probable que Carmena hagi dit de pensar el terrorisme. I, m'agradaria que ho hagués fet. Ara mateix van demanant en moltes ciutats grans, amb ajuntaments de les esquerres progressistes o no, les conferències tipus Alain Badiou, i no només a Espanya, França han sigut dels primers (tema atemptats de París per un treball d'aquest senyor, gran filòsof), i altres parts d'Europa tenen molt d'interès per escoltar-lo a ell, o a altres com ell. Per “pensar los asesinatos de masas”. O el terrorisme.

Ara, la manera com ho diuen és una tergiversació com dius tú J.C. M. Perquè sembla què vulguin sentir empatia amb el terrorista! I no tracta pas exactament d'això, ja corre la indignació contra Carmena per la xarxa. A causa del que tu expliques. I, encara que no ho hagi dit. DES DE QUAN ÉS ESCÀNDOL COMPENDRE QUELCOM, I PENSAR-HO...

En qualsevol cas, jo faig aquesta reflexió, no pas per defensar a una política o polític, o partit, d'una suposada mentida o tergiversació o no, d'uns altres contraris. No. No és pas això el què jo defenso. Jo vaig contra aquest subjecta obscur, que s'apropa a la figura contemporània del feixisme, és del que parla aquest filòsof, entre moltes altres coses necessàries de saber...

Per això, jo faig aquesta reflexió de què cal pensar-ho i què hi han persones de prestigi que es dediquen a ajudar-nos a fer-ho, perquè és necessari avui dia escoltar lliçons magistrals com les del tal Alain Badiou, o altres pensadors...

https://m.youtube.com/watch?v=snQrWf1jS_w&feature=youtu.beYOUTUBE.COM

J. C. M. Amic David, jo crec que és un debat que ni hauria d´existir. El Yihadisme és una forma de terrorisme basat en el fanatisme religiós, no és per res una guerra entre orient i occident ni entre rics i pobres. És un moviment basat en imposar idees amb el terror com a eina per un moviment on es fonen el fanatisme polític i religiós amb la barbàrie. L’únic culpable ( si se’n pot dir d´alguna forma) de que aquest moviment entri dins les nostres fronteres, n’és la globalització. Quan un element d´aquests arriba a casa nostre, la reflexió és inútil, sinó que le preguntin al pare al que li han matat una filla de 3 anys, simplement perquè menjava un gelat passejant per Niça una tarda d’estiu.

D. P. B. No et dic el contrari sobre algunes coses que dius i que podrien ser certes o no, doncs tot és discutible si hi hagués racionalitat. Però he de dir que aquest és un debat en el que jo no he entrat. Veig que et confons i pressuposes...

Jo des de l'inici, insisteixo únicament en què cal PENSAR, i en les causes que provoca no fer-ho!

Excepte la possibilitat del meu estar d' acord amb tu, molt especialment en això que dius de que la reflexió és inútil. És aquí on penso tot el contrari, i on jo he situat el debat inicial, i no veig arguments contraris a hores d'ara...

Per això és que discrepo profundament.

Precisament amic J. C. M.  és la falta de reflexió la que considero com a causant de tot subjecta obscur, del terrorista fanàtic que no reflexiona, perquè si reflexionés no cometria atrocitats. O almenys en cometria menys, i no d'aquesta naturalesa...

Aquest subjecta obscur què es fica també dins de qui no vol reflexionar, perquè ja es troba bé amb el prejudici, amb el seu odi, causat per alguna desgracia què commociona, males experiències, o sigui pel fet de ser víctima, o per tenir pors naturals, o per altres causes psicològiques al moment d'un atemptat. Etc.

Però després no es justifica... Aquesta última violència ressentida i latent és filla de la primera, ressentida també, activa i en descontrol del terror...

Qui és tan sensible i reacciona a la mínima, és inestable, i si a més es nega a reflexionar tinguem unes idees tan fermes i inamovibles, no és més que un fanàtic en estat latent, molt de compte aquí. Això és lògic argument, en cas contrari cal rebatre això, una opinió no fonamentada pel pensament no té valor per mi. Pot ser respectable en quant a dret d'expressió. Però si primer no partim d'un exercici com és el dret de pensament no serveix per res de bo, no et sembla?

Tan costa reflexionar, per què tanta resistència...?

Va, animeu-vos a escoltar a l'Alain Badiou, i a tots aquests professors que han dedicat la vida. Desaprofitar el seu saber és voler ser producte d’ignorància supina, és què no cal que estigueu d'acord amb tot el què diu. Precisament per això serveix la capacitat critica del pensament.

Però si no escolteu, no podreu pensar, no podreu jutjar, sereu com objectes subjectats, que és el que volen alguns poders. I perdreu una oportunitat d'or, de ser més lliures (almenys així es pot tenir la llibertat de saber el què volem ignorar, coi...). I, el que és més important, de ser vosaltres mateixos (uns ignorants tipus Sòcrates, dels que saben almenys, que no saben res de res, i per això tenen més preguntes què respostes). Salut...!


A. M. C. Per pensarhttps://www.youtube.com/watch?v=smUq46yDf9w

D. P. B. No funciona l'enllaç, s'ha enganxat amb el text, gràcies A. M. C.YOUTUBE.COM

A. M. C. Ara!!

D. P. B. Gràcies!

A. M. C. De ben poca cosa! (com diuen a Eivissa)
D. P. B. No us deixeu manipular per mitjans interessats. Decidiu críticament per vosaltres mateixos. Escolteu vosaltres mateixos el post cast amb les pròpies paraules de la senyora Carmena a dins del context, i jutgeu. Jo continuo veient molt assenyada i prudent la seva reflexió, entrevistada com a alcaldessa de Madrid. Exactament va dir:

"La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, se ha referido a la barbarie yihadista en el programa de Manolo HH España vuelta y vuelta. Sobre los atentados de Bruselas, la primera edil ha afirmado que estamos ante un tipo de guerra diferente que nos debe hacer reflexionar.

"Hay que reflexionar muchísimo sobre por qué se produce este terrorismo, quién lo ha engendrado, dónde está, qué papel están tomando ahora mismo la fe, las religiones irracionales, es decir, dónde estamos llegando para que lo único que realmente es trascendente para el ser humano que sea su propia vida no valga para nada", ha dicho Carmena, que ha abogado también por la unidad de los demócratas.

Respecto a la Memoria Histórica que prepara el Ayuntamiento de Madrid y cuyas competencias asumirá la alcaldía, Carmena asegura que no estará basada en el revanchismo. Además, reitera su intención de acabar con el fanatismo y la agresividad en la política y su deseo de que Madrid sea una ciudad más viva, igualitaria y abierta (23/03/16)".

http://rtve.es/a/3535940


Publicar un comentario