Bunyols de l´Empordà
Ingredients:
- 750 gr. de farina
- 300 gr. de sucre
- 1 got de llet
- 50 ml. d’oli
- 3 ous
- 1 pela de llimona ratllada
- 70 gr. matafaluga
- 15 gr. de llevat
- Canyella
- Sal
Elaboració:
-
En un recipient posarem uns cinquanta grams de farina, la sal, el
llevat i mig got de llet; ho pastarem tot fins que quedi una pasta amb
forma de bola.
- Després, l’enfarinarem en un plat, hi deixarem la
bola que hem preparat, la taparem amb un drap humit i ho deixarem en un
lloc tebi, perquè dobli el seu volum.
- En un altre recipient,
pastarem la resta de la farina, l’oli, la llet, el sucre, els ous, la
pela de llimona, la matafaluga i una mica de canyella. Ho barrejarem
amb la bola que ja teníem preparada i ens quedarà una pasta tova i seca
que deixarem reposar unes tres hores en un lloc tebi.
- Per a
donar forma als bunyols, col•locarem la pasta damunt d’una taula
enfarinada i anirem fent boles, tantes com bunyols vulguem obtenir. Per
a donar-los la forma d’anelles, convertirem les boles en cilindres, els
estirarem i n’ajuntarem els extrems.
- Després, els fregirem en
oli força calent i els girarem així que prenguin un color daurat. Els
escorrerem i els empolsarem amb sucre.
- Es poden menjar freds o calents.
Recepta extreta del llibre La Cuina Catalana d’ahir i d’avui. Ed. Enciclopèdia Catalana. Autor: Josep Lladonosa i Giró.
Comentarios