Taps de Cadaqués





Aquests pastissets en forma de tap, s'elaboren a la població de Cadaqués des del segle XVIII.

S´anomenen "Taps de Cadaqués"...

La base és un pa de pessic amb molt de sucre i mantega, i amb una mica de sucre cristallitsat per sobre.

Són uns dolços que tradicionalment es prenen en el berenar o flambejats amb rom a les postres.


Pots trobar-lo a: Alt Empordà (Cadaqués).

Comercialització: Es pot adquirir a pastisseries de Cadaqués i a les de les poblacions veïnes.




Si voleu intentar de fer-los a casa, ho podeu fer amb la meva recepta personal, d´aquesta manera:

Ingredients:

* Primer de tot cal posar molt d´amor i seguir amb els ingredients:

* 100 g de mantega.

* 3 ous.

* 150 g de sucre.

* 300 g de farina de blat, que sigui fluixeta.

* 50 g d´oli d’oliva.

* 100 g de formatge de mató.

* 1 sobre de llevat químic.



Preparació:

1. Separar la clara del rovell.

2. barrejar les clares d’ou fins que quedin com neu.

3. Tirar el rovell amb les clares i barrejar-ho.

4. Tirar el formatge de mató aixafat amb la ma de morter i barrejar amb la mantega desfeta, i afegir l´oli d´oliva.

5. Tirar la farina i barrejar.

6. Tirar el llevat químic i barrejar.

7. Posar-ho en uns motllos com de vaset de "xupito" petitets amb la forma dels taps, poden ser de "tefal" o "silicona", i untar-los de mantega, cal enplenar-los de manera que sobresurti la massa del motllo un cop cuits, i ens mostrin la forma d´un tap.

8. Posar-lo al forn a 120 graus, 30 minuts.



* Finalment cal deixar refredar i desprès treurels acuradament del motllo, cal deixar reposar tota una nit i finalment banyar-los completament d´un xarop una miqueta calent i saturat de sucre, és indispensable que el xarop no contingui glucosa o mel, (ja que el suce, un cop sec el xarop, no cristallitsaria convenientment per a conservar el producta). Cal deixar escorrer damunt d´una reixa, i assecar-los perquè cristallitsin i puguem desar-los en caixetes de llauna. Cal guardar-los en un espai sec i fresc durant un mes aproximadament. També podeu congelar-los per uns 6 mesos més o menys.

*Per servir-los "cremats", cal primer flamvejar-los, (per 4 taps)= (2 racions), ens cal: 1 copeta de rom, 1 branca de canyella, un punyadet de grans de cafè molt aromàtic, una copeta de crema de llet, i un cafè llarg. Primer posarem el rom amb els grans de cafè i la branca de canyella, escalfarem i farem cremar l´alcohol, quan quedi poca flama, l´apagarem amb el cafè llarg i la crema de llet, deixarem escalfar, i finalment afegirem els TAPS DE CADAQUÉS, que amb una cullera sopera, els anirem fent banyar, fins que quedin empapats però totalment sencers...



Podeu servir aquests "TAPS DE CADAQUÉS" amb la seva salsa cremosa de cafè flambejat, dins un plat soper, jo estic completament segur que els trobareu fantàstics...

Amics meus, desitjo que siguin del vostre gust i amb regust de Cadaqués...!!!

Comentarios

zel ha dicho que…
I si ens els envies per missatgeria? Ui, és broma, rei! Merci per la recepta!
Petonassos!
@RusKiiis ha dicho que…
Mira que aixó engreixa molt Zel... hehehehe

Petons a tu!!!
Anirac ha dicho que…
ostres, quina recepta més interessant, jo en tenia una dels taps però no deia que calia banyar-los amb almívar..
gràcies per penjar-la

Entradas populares