domingo, 30 de abril de 2017

Convocatoria 1 de MAIG 2017, de la Secretaria General FeSMC UGT comarques gironines Mª JOSÉ GRAU OBIOL. No hi falteu...!

Companys, companyes,

El Dia Internacional dels Treballadors, el Primer de Maig, és la jornada reivindicativa del moviment obrer mundial.

Aquesta jornada de lluita pels drets dels treballadors fou establerta al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889. Es decidí que, en homenatge als Màrtirs de Chicago, treballadors anarquistes executats als EUA acusats dels fets de Haymarket l'1 de maig seria el dia de protesta i reclamacions obreres. En aquell moment, la gran reivindicació que s'establí fou la jornada de 8 hores. La vaga era l'instrument que es decidí d'emprar cada 1 de maig per forçar la patronal i els Estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores. La campanya tingué molt d'èxit i, a poc a poc, prengué importància i es consolidà com a jornada de lluita de tot el moviment obrer mundial, més enllà de les tendències i faccions ideològiques.

Actualment als Països Catalans, el Primer de Maig és commemorat amb diverses manifestacions pels carrers de ciutats Barcelona València, Palma de Mallorca,  Lleida, Castelló de la Plana, Vilanova i la Geltrú, Girona, Alacant, Perpinyà  o Tarragona, on hi discorren mobilitzacions de diferents sindicats la Unió General de Treballadors, Comissions Obreres la Confédération Générale du Travail, la Confédération française démocratique du travail, Force ouvrière, així com la Confederació Nacional del Treball, la Coordinadora Obrera Sindical, la Intersindical-CSC. També hi ha altres manifestacions anticapitalistes, en les que hi participen la Confederació General del Treball, Esquerra Independentista (COS, SEPC, CUP, Endavant, Arran), Intersindical Alternativa de Catalunya, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Revolta Global, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, assemblees de barris del moviment sorgit del 15-M, L'Assemblea de Docents de les Illes, plataformes en defensa de la salut i l'educació entre altres.

Per aquest motiu, i perquè de les mobilitzacions d’ara sorgiran els nous reptes de futur, dels quals la UGT ha de ser capdavantera, us crido a manifestar-nos plegats el proper 1 de maig a les 12 hores, des de la Plaça de la Independència de Girona.

Per últim us demano feu extensiva aquesta crida a tots els membres de les vostres seccions sindicals així com a totes les persones treballadores

Ben agraïda per la vostra comprensió, us saludo atentament.Maria José Grau Obiol
Secretària General
FeSMC comarques gironinesPublicar un comentario